Rollspel på WSK2018

Indierummet

Indierummet driver drop-in rollspel med bred variation.Är du sugen på att spela rollspel? Då är det bara att komma förbi Indierummet. Vårat utbud av rollspel är kraftigt varierande men majoriteten fokuserar på drama och relationer mellan rollpersonerna. Detta eftersom Indierummet har sitt ursprung Story-now rörelsen. Så oavsett om du är nybörjare eller veteran till hobbyn så är du mer än välkommen in till oss.
Indierummet arrangeras i samarbete med Föreningen WRNU.


Serdan


Serdan är ett tärningslöst rollspel där fokus ligger på interaktion, problemlösning, intriger och dilemman och inte så mycket på skattletande eller monsterdödande även om det också förekommer. Världen är högmedeltid men utan skjutvapen. Spelarna är en sorts metamänniskor och har olika sorters "krafter" och tillhör en av två släkten, Serdan eller Edlosi. Serdan sägs vara ursprunget ur ordning och Edlosi ur kaos. Sen finns det några andra raser så som drakar, gripar, demoner osv men klassiska raser så som alver, dvärgar och liknande saknas. Konventsäventyret kommer ha färdiggjorda karaktärer med tydliga bakgrunder som spelarna kan välja mellan. Detta för att snabbare vi ska komma igång. Konventsäventyret kommer utspela sig i en liten stad som är "disney" idyllisk och alla är lyckliga....eller? Så kommer något att hända och spelet är igång..

 Tider på lördag, 10-14, 15-19 och 19-23. Max 8 deltagare/spelare per pass


Maffia  Konfliktspel


Maffia är ett intensivt och oerhört roligt spel där fördelar går till folk som är bra på att ljuga och folk som är bra på att genomskåda människors lögner (eller sanningar). Varje spelare blir i hemlighet tilldelad en roll, antingen som den goda bybon eller som den elaka maffian. Sedan är det upp till byborna att ta reda på vilka spelare som är maffia och hänga dem. Men tiden är knapp, varje natt dör en bybo som blir skjuten av maffiosorna. Maffiosorna känner till sina kumpaner, men byborna vet ingenting.
Låter det roligt? Välkommen till oss och prova Maffia, oavsett om du är en erfaren räv eller en oinvigd bybo


Djävulskap och svartkonst - Ett äventyr bland Drakar och Demoner.

En stilla dimma ligger över ängen. Tystnadens starka grepp om landskapet trotsas enbart av en ugglas skrik. Men när morgonsolen stiger över bergstopparna i öster och hennes gyllene sken lyser upp fälten verkar Vastermark födas på nytt. Den lilla, brokiga skaran som vandrar längs vägen lyfter händerna för att skyla ögonen ifrån det starka ljuset, dock motvilligt. Ty de som vandrar i Trudvangs mörka skogar vet att solens ljus aldrig ska tas för givet.

Mer info, tider och anmälan görs på plats första dagen.

Välkommen att utforska Trudvangs mystiska skogar och ondskefulla odjur under Weixo Spelkonvent!